fbpx

Що е то Уасаби?

wasabi-extract-sushi-king

Уасаби, или японски хрян, е растение, чието стъбло се използва като подправка и има силно пикантен вкус подобен на горчица. В природата се среща само и единствено в планинските речни долини на Япония. То е изключително полезно, тъй като е богато на желязо, витамин С, фибри, фолиева киселина и други. Може да го консумираме превантивно при сърдечни и дихателни проблеми, артрит и проблеми с храносмилането, но в големи количества може да е токсично за черния дроб.

pure-organic-wasabi-еxtract-sushi-king
Растение Японски хрян

Няма как като чуем Уасаби и да не се сетим за суши. Зелената паста е задължителна съставка при консумацията на суши, тъй като играе роля на дезинфектант, убивайки микробите и паразитите , които живеят в суровата риба. Всяка хапка суши, е желателно да бъде покрита с минимално количество Уасаби, за да избегнем нежелателни проблеми със стомаха след като сме хапнали любимото си суши. Днес ние можем да открием по магазините готова паста или прах от Уасаби, но имайте едно наум-аромата и лютивият вкус изчезват малко след отваряне и затова трябва да го съхраняваме затворено или покрито с фолио. В Япония можем да открием и корени от Уасаби, което се стърже и от него правим пюре. В световен мащаб, Уасаби се произвежда на много места като Китай, Тайван, Корея, Израел и Нова Зеландия, та дори и в Англия.

Суши Ресторанти за град София

Вашият коментар

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.