fbpx

Как да си направим суши ориз вкъщи?

oriz-sushi-king

Винаги можем да поръчаме любимото си суши с доставка до вкъщи или офиса, но в следващите няколко статии ще се опитаме да помогнем на тези суши ентуасиасти, които искат  да го приготвят вкъщи сами.

Първата и най-важна стъпка е да приготвим няшият суши ориз. При избора в магазина, трябва да гледаме големината и цялостта на зърното. Традиционният японски суши ориз е забранен за износ, но ние можем да открием подходящ сорт суши ориз от Италия на добра цена. Като марки бихме препоръчали Yutaka и Haruka. Можете да ги откриете почти във всяка верига супермаркети.

 След като сме направили нашият избор, можем да започнем приготовлението на ориза. Трябва да го измием хубаво със студена вода, за да премахнем нишестето от ориза. След 3-4 изплаквания трябва да го оставим под течаща вода, докато ориза не набъбне и побелее от  водата (около 20-30 минути).

Слагаме вече накиснатият ориз в подходящ уред за варене (най-добре оризовар, тъй като не се налага да следим време за варене) и сипваме хладка вода в съотношение 1 към 1 . След като кипне водата на котлона, оставете тенджерата на слаб огън за около 10 минути докато ориза не поеме водата напълно и го  дръпнете от печката. Оставете 20тина минути ориза под капак за да се задуши и омекне. През това време трябва да направим марината, която се състои от оризов оцет, захар и сол в следните пропорции: 250 оризов оцет, 35 грама сол и 150 грама захар на 1 кг ориз (в сурово състояние). Последната стъпка е да овкусим нашият суши ориз с готовата марината и да го разбъркваме през  5 мин докато ориза не попие цялата марината и не се охлади до стайна температура. Вече сме готови да започнем да свиваме нашите любими суши ролки !

СУШИ КИНГ РЕСТОРАНТИ

СУШИ СЕТОВЕ

FACEBOOK

Вашият коментар

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.