Как се яде суши?

sushi-king-blog

Както разбрахме вече, първообраза на сушито, такова каквото го консумираме днес, се появява през VIII век и бързо набира популярност в региона на Югоизточна Азия  и си гарантира място в световната кулинарна история.

С течение на времето обаче, хората открили, че това ястие от ориз , риба и зеленчуци си пасва идеално със соевия сос, който е характерен за региона, и започнали да го консумират заедно с него. Днес, освен соев сос, за да консумираме суши правилно и да изпитаме максимално удоволствие от него, ние слагаме паста от хрян (Уасаби) и маринован джинджифил. Уасабито действа като дезифектант и убива микроорганизмите, които изобилстват в суровата риба, а маринованият джинджифил се яде след всяка хапка за да изчисти вкуса на сушито, което току що сте хапнали.

Ето и няколко съвета от Суши Кинг

  1. Ако не умеете да се храните с клечки, яжте с ръце. В Япония е прието, че можем да се храним така .
  2. Сипете соевият сос в купичка острани и потапяйте парчето суши с рибата към соса.
  3. Взимайте малко късче Уасаби с всяка хапка !
  4. Винаги изяждайте всяко парче суши наведнъж иначе може да бъде прието като обида към готвача!
  5. След всяка хапка суши, хапнете маринован джинджифил.
  6. Консумирайте суши само с подходящи напитки като зелен чай, саке, бира или обикновена вода. Твърдият алкохол и виното нарушават вкусовия баланс на сушито.
  7. Когато си поръчате различни видове суши, винаги започвайте със сашими.

СУШИ КИНГ

Суши Поръчка

Вашият коментар

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.